INES NIJS komt op zaterdag 20/8 haar boek  “De terugvlucht”  voorstellen in de vorm van vraag en antwoord (17:00 u).

Samenvatting van het boek.

Er was een tijd dat piloten door hun passagiers werden beschouwd als avonturiers. Victor Heylighen was er zo een. Hij pionierde als vliegenier mee de kongoroute tussen Brussel en Leopoldstad, indertijd de belangrijkste luchtverbinding van Sabena. De snelle evolutie in de luchtvaart die in WO II reuzenstappen zette, schopt de ouder wordende man overhoop. Wat moet een piloot die altijd vloog seat-of-the-pants met al die veel te snel voortschrijdende electronica aan boord en dat terwijl zijn persoonlijk leven in zak en as geraakt? 

Met “De terugvlucht” schreef Ines Nijs een historische maar tevens een verrassend actuele roman over een mens die met vooruitgang worstelt en daarmee moet leren omgaan. Wil hij dat wel? De setting van het verhaal in het verleden typeert net zo goed de agitatie die heden leeft rondom ons allen. Mooi gebracht.

No responses yet

Een reactie achterlaten

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *